La Fundació Catalònia col·labora amb el Saltells!

La Fundació Catalònia col·labora amb el Saltells!

Aquest curs, des de l’Ampa Saltells, juntament amb l’escola, hem organitzat uns tallers sensorials en col·laboració amb la Fundació Catalònia, per poder treballar la inserció social de nois i noies amb diversitat intel·lectual. Aquests tallers s’han fet durant aquesta setmana i han estat un èxit!

En què ha consistit el taller? Una simple i avorrida ampolla de plàstic buida, es pot convertiren un magnífic element per despertar la curiositat i estimular els sentits. Les ampolles sensorials són ampolles en les que s’introdueixen diferents materials per estimular la curiositat i l’aprenentatge sensorial dels infants, mitjançant la manipulació i creació dels materials dins la pròpia ampolla.

En aquesta primera ocasió, varem fer un tipus d’ampolla que s’anomena Ampolla seca, la més adient per als nens i nenes amb els quals es va fer el taller d’infantil (P3, P4, i P5). Aquestes ampolles sensorials es van omplir  amb diferents materials sòlids i elements de diferents textures, mides, colors i olors, com poden ser: pedretes de colors, sorra, botons, arròs, llegums, plomes, boletes de colors, confeti, etc.

Els nens i nenes d’infantil, com l’escola, i els nois i noies de la Fundació Catalònia han gaudit molt d’aquest taller, i ja estem pensant en següents col·laboracions, segurament amb els nens i nenes de primària.

Des d’aquí agrair a les mares que han proposat i han ajudat a muntar aquest taller, i sobretot, a la Fundació Catalònia.