Teatre Curs 2008-2009

El curs 2008-2009 l’Escola Saltells celebrava el 30è aniversari, per aquest motiu, el grup de teatre de l’AMPA ens vam proposar participar més activament en les activitats de la nostra escola.

“LA CASTANYADA”
Ja dins el curs 2008-2009, a la tardor, a la festa típica de la Castanyada, una mare del grup de teatre disfressada de Castanyera portà les paperines amb les castanyes dins d’un cistell, i va anar classe per classe, explicant la historia de la Castanyera i donant a cada nen una paperina.
Des de llavors es fa aquesta representació cada any, i sempre encarregant-se la comissió de Teatre.

C20082009_1

“NADAL VIU”
Dins d’aquest mateix any 2008, es va decidir fer per Nadal una petita representació de les diferents tradicions nadalenques que hi ha arreu del món, una oportunitat per ensenyar als nens com es viu el Nadal a la resta del nostre planeta. Es van escollir algunes de les tradicions més importants com és “el tió”, “el calendari d’advent”, “l’arbre de Nadal”, “estrella i reis d’orient”, etc. Es van explicar aquestes històries i a la història de l’Arbre de Nadal es va fer participar a tota l’escola, fent que els nens creessin la seva pròpia decoració (cada classe tenia l’encàrrec d’elaborar el seu element de decoració).

La representació va tornar a tenir molt èxit i tots el nens van poder gaudir de xocolata, que es va treure de dins del “Calendari d’Advent”.

Després durant les mateixes festes de Nadal, ens vam encarregar també de portar un rei d’Orient a l’escola, amb el seu patge i tots els nens van passar per a demanar en persona el que els havien demanat aquell any i el rei o el patge els donava després un petit obsequi (xocolata, caramels, etc). Aquesta tradició s’ha mantingut des de llavors cada any a la nostra escola.

C20082009_2

 

“CARNESTOLTES 2009”

Per tal de celebrar el 30è aniversari de l’escola, a la festa de Carnestoltes es va decidir des de la comissió fer un gran pastís humà, molts pares es van disfressar d’espelma i es va fer un pastís gegant i les espelmes ballaven a dins, una mare del grup de teatre es va disfressar d’arbre (que és el símbol de la nostra escola) i també ballava dins el pastis.

C20082009_3

 

 “BERENGUER DE SALTELLS”
El 19 de Juny de 2009, es va representar l’obra “ELS SALTELLS”. Tot va començar amb l’aniversari de l’escola i, buscant d’on havia sortit el nom vam saber que va ser un noble de Cerdanyola que va perdre les seves terres a favor del monestir de Sant Cugat, i la seva posterior venjança. Aquell any el grup de teatre havia de fer una obra especial, havia de fer una cosa gran, des de la comissió es va contactar amb cultura de Sant Cugat i mitjançant aquesta font, vam arribar a parlar amb Josep Maria Jaumà, escriptor, que ens va escriure un conte exclusiu per a la nostra escola, per a poder explicar als nens el que va passar a l’Edat Mitjana entre aquests dos municipis. Com que la història real no és gaire infantil, ja que el Berenguer de Saltells va assassinar al mossèn de Sant Cugat a la missa del gall, en Josep Maria Jaumà ens va escriure una història ambientada als núvols, quan ja tots els protagonistes d’aquesta història havien mort i allà al cel es perdonaven pels seus fets.
Aquesta representació van assistir personalitats de Cerdanyola com l’alcalde i el regidor de Educació, l’autor de l’obra Josep Maria Jaumà, Dolors Vilarasau…., i altres personalitats dels dos municipis. Va ser un gran èxit i, a l’octubre, es va decidir actuar a l’Ateneu de Cerdanyola dins de la Marató de TV3. Era la nostra manera d’aportar a aquesta causa. També va ser la primera obra on ens va dirigir el director de teatre amateur Miquel Esparrach, des de llavors director de totes les nostres obres.

C20082009_4-300x180

 

Enrere

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow